bewaar
Braadworst & cranberryzuurkool
Braadworst & cranberryzuurkool
bewaar

Braadworst & cranberryzuurkool

De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's.

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte wijnzuurkool

3 el

arachideolie

2 tl

komijnzaad

7½ g

verse tijm

250 g

cranberrycompote

4

braadworsten

800 g

aardappelpuree met boter

25 g

verse bieslook

De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's.

Aan de slag

1

Spoel de zuurkool onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en bak het komijnzaad 1 min. op middelhoog vuur. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de zuurkool, tijm en een 1/2 potje cranberrycompote toe en laat 12 min. op laag vuur stoven. Schep regelmatig om.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 13 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

3

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree. Serveer met de braadworst en cranberryzuurkool en de rest van de cranberrycompote.