bewaar
Braadworst & cranberryzuurkool
Braadworst & cranberryzuurkool
bewaar

Braadworst & cranberryzuurkool

De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte wijnzuurkool

3 el

arachideolie

2 tl

komijnzaad

7.5 g

verse tijm

250 g

cranberrycompote

4

braadworsten

800 g

aardappelpuree met boter

25 g

verse bieslook

De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's.

Aan de slag

1

Spoel de zuurkool onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en bak het komijnzaad 1 min. op middelhoog vuur. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de zuurkool, tijm en een 1/2 potje cranberrycompote toe en laat 12 min. op laag vuur stoven. Schep regelmatig om.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 13 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

3

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree. Serveer met de braadworst en cranberryzuurkool en de rest van de cranberrycompote.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Braadworst & cranberryzuurkool

De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig