bewaar
Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst
Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst
bewaar

Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst

20 min. bereiden
25 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote aardappelen

1

bleekselderij

4

appels

2 el

mosterd

2 el

suiker

6 takjes

verse tijm

1 schaal

braadworst

2 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen. Doe ze samen met de bleekselderij in een pan en kook ze 10 min.

2

Halveer de appels overdwars, met de steel naar boven. Schep met een lepel het klokhuis eruit. Meng in een kom 1 el mosterd, de suiker en het blad van 2 takjes tijm. Schep 1/2 el van het mengsel in de onderste helften van de appels. Leg er een takje tijm op en zet de bovenste appelhelften erop. Zet de appels op de braadslee.

3

Halveer de worsten en schep ze door de rest van de mosterd. Voeg de olie toe aan het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het samen met de worst naast de appels. Bak 25 min. in de oven. Serveer op 4 platte borden.

algemeenDe rest van de tijm smaakt lekker over tomaten en courgette uit de oven. Vervang de suiker eventueel door honing. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.