bewaar
Pasteibakjes met kippenragout
Pasteibakjes met kippenragout
bewaar

Pasteibakjes met kippenragout

Op de redactie kan het ons soms niet kerstig genoeg zijn! Vandaar de ragoutbakjes in kerstboomvorm. De ragout maak je lekker zelf.

20 min. bereiden
5 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

8 personen

70 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

380 ml

gevogeltefond

1 el

dragon

350 g

Franse scharrelkipfilet

100 ml

verse slagroom

8

luchtige ragoutbakjes in kerstboomvorm

Op de redactie kan het ons soms niet kerstig genoeg zijn! Vandaar de ragoutbakjes in kerstboomvorm. De ragout maak je lekker zelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt 50 g boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Laat in 3 min. op laag vuur gaar worden. Roer de roux regelmatig.

2

Voeg al roerend met een garde de fond toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de dragon toe.

3

Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. afkoelen en snijd in stukjes. Meng de kip met de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de room door de ragout en breng op laag vuur langzaam aan de kook. Verwarm ondertussen de pasteibakjes 5 min. in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in de bakjes.

tip

variatietipGebruik voor paddenstoelenragout 380 ml bospaddenstoelenfond in plaats van gevogeltefond en bak 400 g in stukjes gesneden paddenstoelenmelange 4 min. in plaats van de kipfilet.

variatietipGebruik voor zeevruchtenragout 380 ml visfond in plaats van gevogeltefond en warm 350 g zeevruchten (diepvries, ontdooid) 2 min. mee in plaats van kipfilet.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken tot en met het mengen van de kip met de roux. Laat de ragout afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Meng op de dag zelf de room door de ragout en breng op laag vuur langzaam aan de kook.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.