Spruitjesroerbak met aardappel en spek
Echt snel: je hoeft maar 1 ingrediënt te snijden!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g geschoonde spruitjes
- 100 g katenspek
- 3 el traditionele olijfolie
- 900 g aardappelblokjes
- 200 g salade kaasblokjes
- 4 el zongedroogde tomatentapenade
Advertentie
Bereiden
- Kook de spruitjes in kokend water in 7 min. beetgaar. Giet af.
- Snijd ondertussen het katenspek in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak het spek en de aardappelblokjes in 10 min. krokant en gaar.
- Voeg de spruitjes toe en bak 3 min. mee. Neem van het vuur en roer de kaasblokjes en tapenade erdoor.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.200 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Spruitjesroerbak met aardappel en spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spruitjesroerbak met aardappel en spek
- 700 g geschoonde spruitjes
Kook de spruitjes in kokend water in 7 min. beetgaar. Giet af.
- 100 g katenspek
- 3 el traditionele olijfolie
- 900 g aardappelblokjes
Snijd ondertussen het katenspek in reepjes. Verhit de olie in een wok en bak het spek en de aardappelblokjes in 10 min. krokant en gaar.
- 200 g salade kaasblokjes
- 4 el zongedroogde tomatentapenade
Voeg de spruitjes toe en bak 3 min. mee. Neem van het vuur en roer de kaasblokjes en tapenade erdoor.