Pompoen-paprikastoof met worstjes

De Italiaanse worst geeft dit herstgerecht pit.

660 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1.5 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1.5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.

  3. Kook ondertussen de rijst en volkoren granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en braad de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Serveer de rijst en granen met de stoof en worstjes.

  • combinatietipLekker met Parmezaanse kaas en rucola.
  • Pompoen schillen en snijden

    Instructievideo - 01:05 min.

Gerelateerde recepten

Pompoen-paprikastoof met worstjes

De Italiaanse worst geeft dit herstgerecht pit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig