bewaar
Pompoen-paprikastoof
Pompoen-paprikastoof
bewaar

Pompoen-paprikastoof

De smaak van de herfst in een zalige pompoenstoof.

35 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

flespompoen

1 el

karwijzaad

½ pot

geroosterde rode paprika's in pot

½

citroen

1 teen

knoflook

1½ el

traditionele olijfolie

1

gedroogde laurierblaadjes

½ el

Zeeuwse keukenstroop

600 g

tomatenblokjes

400 g

kikkererwten in blik

De smaak van de herfst in een zalige pompoenstoof.

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

3

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1,5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.