Pompoen-paprikastoof
De smaak van de herfst in een zalige pompoenstoof.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g flespompoenen
- 1 el karwijzaad
- ½ pot geroosterde rode paprika's in pot (uitgelekt)
- ½ citroen
- 1 teen knoflook
- 1½ el traditionele olijfolie
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- ½ el Zeeuwse keukenstroop
- 600 g tomatenblokjes
- 400 g kikkererwten in blik (uitgelekt)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1,5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 575 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Pompoen-paprikastoof
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoen-paprikastoof
- 500 g flespompoenen
Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de parten in stukjes van 2 cm.
- 1 el karwijzaad
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.
- ½ pot geroosterde rode paprika's in pot
- ½ citroen
Snijd de paprika in stukjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.
- 1 teen knoflook
- 1½ el traditionele olijfolie
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- ½ el Zeeuwse keukenstroop
- 600 g tomatenblokjes
- 400 g kikkererwten in blik
Voeg de pompoen, het karwijzaad, de paprika, 1,5 el citroensap, het laurierblaadje, stroop, tomatenblokjes en kikkererwten toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en breng aan de kook.
Draai het vuur laag, doe de deksel schuin op de pan en stoof het mengsel in 25 min. gaar. Schep regelmatig om.
Neem de pan van het vuur, verwijder de laurier en roer de helft van het citroenrasp erdoor.