bewaar
Vegetarische lasagne
Vegetarische lasagne
bewaar

Vegetarische lasagne

Lasagne zónder vlees, mét twee soorten kaas. Dubbel zo lekker.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
246waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

600 g

koelverse Italiaanse roerbakgroente in voordeelzak

400 g

vegetarische basis rulstukjes

700 g

pastasaus pikant

12

lasagnebladen

250 g

mascarpone

125 g

zachte geitenkaas 55+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Lasagne zónder vlees, mét twee soorten kaas. Dubbel zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de Italiaanse roerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het fijngehakt toe en bak 2 min. mee. Schenk de pastasaus bij het groente-gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en kook nog 3 min.

3

Leg ⅓ lasagnebladen in de ovenschaal. Verdeel ⅓ van het groente-gehaktmengsel en ⅓ van de mascarpone in lepeltjes erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de geitenkaas over de lasagne. Bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

tip

serveertipLekker met basilicum.