Brui­ne bol­len met ra­gout

Geroosterd brood gevuld met kipragout. Lekker in combinatie met de bietensalade.

(9) waardeer
hoofdgerecht Geroosterd brood gevuld met kipragout. Lekker in combinatie met de bietensalade. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ca. 2 cm van de bollen en hol de bollen uit. Dat gaat het best met je handen. Houd de bovenkant apart. Het kruim wordt niet gebruikt. Verwarm de ragout volgens de aanwijzingen op het blik. Zet de bollen en ‘deksels’ ca. 5 min. in de oven.
  2. Meng voor de salade ondertussen de biet, tuinkers en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de bollen met ragout en leg de deksels erop. Serveer met de bietensalade.

variatietip:

Voeg voor een extra fris accent eens 2 augurken in plakjes (potje 330 g, AH puur&eerlijk biologisch) toe aan de bietensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bruine bollen met ragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brui­ne bol­len met ra­gout

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 bruine bollen

Snijd ca. 2 cm van de bollen en hol de bollen uit. Dat gaat het best met je handen. Houd de bovenkant apart. Het kruim wordt niet gebruikt.

3
3
  • 800 g kipragout

Verwarm de ragout volgens de aanwijzingen op het blik.

4
4
  • 340 g rode bietenschijven zoetzuur in pot
  • 20 g tuinkers
  • 4 el traditionele olijfolie

Zet de bollen en ‘deksels’ ca. 5 min. in de oven. Meng voor de salade ondertussen de biet, tuinkers en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Vul de bollen met ragout en leg de deksels erop. Serveer met de bietensalade.

variatietip:

Voeg voor een extra fris accent eens 2 augurken in plakjes (potje 330 g, AH puur&eerlijk biologisch) toe aan de bietensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.