Tilapiafilet met paprikastoof
Kids smullen ervan: milde vis met zoete paprika en zachte aardappelpuree

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 4 zoete puntpaprika's
- 3 el traditionele olijfolie
- 20 g verse platte peterselie
- 2 el zwarte olijven
- 400 g koelverse tilapiafilets
- 800 g aardappelpuree met boter
Advertentie
Bereiden
- Kneus de knoflooktenen met een mes en pel ze. Snijd de uien in dunne halve ringen. Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes. Verhit in een grote hapjespan of koekenpan 1 el olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe. Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.
variatietip:
Extra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 680 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Tilapiafilet met paprikastoof
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tilapiafilet met paprikastoof
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 4 zoete puntpaprika's
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit in een grote hapjespan of koekenpan de olie op hoog vuur en bak de ui en paprika 1 min. Voeg de knoflooktenen toe.
- 20 g verse platte peterselie
Laat de ui, paprika en knoflook in 12 min. op laag vuur gaar worden. Snijd de peterselie fijn.
- 2 el zwarte olijven
Voeg de laatste 2 min. de olijven en ¾ van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g koelverse tilapiafilets
Verhit ondertussen de olie in een andere koekenpan en bak de tilapiafilets op middelhoog vuur in 6 min. gaar.
Bestrooi de tilapiafilets met peper en eventueel zout. Keer halverwege.
- 800 g aardappelpuree met boter
Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bestrooi de puree met de rest van de peterselie en serveer bij de vis en paprika. Verwijder eventueel de knoflook.
variatietip:
Extra fris: serveer de vis met schijfjes citroen en knijp 1/2 citroen uit boven de paprikastoof. Of geef je maaltijd een Mexicaans tintje door de paprikastoof en vis (in stukken) te serveren in tacoschelpen met wat crispy mais.