bewaar
Broccolipuree & stroganoffballetjes
Broccolipuree & stroganoffballetjes
bewaar

Broccolipuree & stroganoffballetjes

Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf!

15 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

zoete puntpaprika's

2 el

traditionele olijfolie

360 g

Hollandse runderballetjes

42 g

Knorr stroganoffsaus

250 ml

kraanwater

900 g

aardappelpuree met boter

600 g

koelverse broccoliroosjes

120 g

zwarte olijven in plakjes

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • pureestamper

Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf!

Aan de slag

1

Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 1 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Meng het zakje stroganoffsaus met het koude water. Schenk bij de gehaktballetjes. Laat de balletjes in de stroganoffsaus 6 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.

2

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Halveer eventuele grote broccoliroosjes en kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en stamp de roosjes grof met de pureestamper. Schep de aardappelpuree en olijven erdoor. Breng op smaak met peper.

3

Serveer de broccolipuree met de balletjes in stroganoffsaus.

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.
variatietipDagje zonder vlees? Vervang de gehaktballetjes door vegetarische groenteballetjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolipuree & stroganoffballetjes

Het lekkerste gerecht uit de Russische keuken maak je nu supersnel zelf!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig