bewaar
Hollandse groentesoep met visballetjes
Hollandse groentesoep met visballetjes
bewaar

Hollandse groentesoep met visballetjes

Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten.

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse scholfilet

1 el

groene pesto in potje

1 el

maizena

30 g

mini salade croutonmix zontomaat/olijf

1½ liter

kraanwater

3

kippenbouillontabletten

150 g

krulvermicelli

1

kleine bloemkool

350 g

verse boerensoepgroente

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten.

Aan de slag

1

Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.

2

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.

3

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.