bewaar
Exotische waterzooi van parelhoen
Exotische waterzooi van parelhoen
bewaar

Exotische waterzooi van parelhoen

1 uur 30 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

parelhoen

zout

1 theelepel

koenjit

1 stengel

sereh

1

rode peper

3

kippenbouillontabletten

1 eetlepel

boter

½ zakje

verse knoflookbieslook

½ zakje

verse koriander

125 g

mihoen

4 dl

kokosmelk

100 g

Thaise groentemix

Aan de slag

Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Bestrooien met zout en koenjit. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. In pan 1 1/4 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. In braadpan boter verhitten. Sereh en rode peper ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Parelhoen in pan leggen en bouillon erbij schenken. Geheel met deksel op pan ca. 1 uur zachtjes laten stoven. Verse kruiden fijn knippen. Mihoen doormidden breken en volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Kokosmelk en groentemix door soep roeren. Soep nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Mihoen afgieten en met knoflookbieslook en koriander door soep roeren. Soep over vier voorverwarmde borden verdelen.