Turkse pizza met puntpaprika
Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 270 g lamsworstjes
- 1 el traditionele olijfolie
- 30 g peterselie
- 70 g tomatenpuree
- 2 el ketchup
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 komkommer
- 8 tortillawraps
- 200 g krop ijsbergsla
- 8 el Turkse knoflooksaus
Advertentie
Bereiden
- Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe en bak 1 min. mee.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, dunne repen. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.
- Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en knoflooksaus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.
variatietip:
Voeg voor extra pit wat harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus) toe aan het vleesmengsel.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 1.240 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Turkse pizza met puntpaprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Turkse pizza met puntpaprika
- 270 g lamsworstjes
- 1 el traditionele olijfolie
Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul.
- 30 g peterselie
- 70 g tomatenpuree
- 2 el ketchup
Snijd de peterselie fijn, voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe aan het worstvlees en bak 1 min. mee.
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 komkommer
Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.
- 8 tortillawraps
Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 200 g krop ijsbergsla
- 8 el Turkse knoflooksaus
Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en saus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.
variatietip:
Voeg voor extra pit wat harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus) toe aan het vleesmengsel.