bewaar
Turkse pizza met puntpaprika
Turkse pizza met puntpaprika
bewaar

Turkse pizza met puntpaprika

Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente.

15 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

lamsworstjes

1 el

traditionele olijfolie

30 g

peterselie

70 g

tomatenpuree

2 el

ketchup

2

zoete puntpaprika's

1

komkommer

8

tortillawraps

200 g

krop ijsbergsla

8 el

Turkse knoflooksaus

Klassieker uit de Turkse keuken met een twist: extra veel groente.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de worstjes en verkruimel het vlees. Verhit de olie in een koekenpan en bak het worstvlees in 3 min. op middelhoog vuur rul. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de tomatenpuree en ketchup toe en bak 1 min. mee.

2

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange, dunne repen. Halveer de ongeschilde komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in lange dunne repen. Halveer de repen.

3

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla’s en serveer de paprika, komkommer, ijsbergsla en knoflooksaus ernaast, zodat iedereen zijn eigen pizza kan vullen.

tip

variatietipVoeg voor extra pit wat harissa (Noord-Afrikaanse hete rode saus) toe aan het vleesmengsel.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.