bewaar
Gebakken aardappelen met spek en ui
Gebakken aardappelen met spek en ui
bewaar

Gebakken aardappelen met spek en ui

Spek, ui, tijm en knoflook maken dit aardappelgerecht op en top Frans.

35 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

4 el

traditionele olijfolie

100 g

katenspek

1

zoete witte ui

8 g

verse tijm

1 teen

knoflook

Spek, ui, tijm en knoflook maken dit aardappelgerecht op en top Frans.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan met dikke bodem en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen het spek in reepjes en de ui in dunne halve ringen. Voeg het spek, de ui en tijm toe aan de aardappelen. Pers de knoflook erboven. Laat met de deksel schuin op de pan 10 min. op laag vuur meebakken. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

tip

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.