bewaar
Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen
Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen
bewaar

Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen

Lekker veel groente op je bord, met tuinbonen en couscous van bloemkool. Noten, kruiden en rozijnen maken het helemaal af.

25 min. bereiden
854waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

250 g

diepvries tuinbonen

95 g

ongezouten pistachenoten

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

1 el

curry madras

50 g

rozijnen

1

limoen

300 g

kalkoenschnitzel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grillpan

Lekker veel groente op je bord, met tuinbonen en couscous van bloemkool. Noten, kruiden en rozijnen maken het helemaal af.

Aan de slag

1

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.

2

Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

3

Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.

4

Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.

5

Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.

tip

Bloemkoolcouscous

Instructievideo - 03:44 min.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.