Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

Pasta met knapperige voorjaarsgroenten en bijzondere pesto.

(160) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pasta met knapperige voorjaarsgroenten en bijzondere pesto. 4 personen
3 160

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de schnitzels en bestrijk ze met 1 el olie, peper en eventueel zout. Gril de schnitzels in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Doe ondertussen de kaas, pijnboompitten, knoflook, 2/3 van de veldsla, de rest van de olie en het citroensap in een kom en pureer met de staafmixer tot pesto.
  4. Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is. Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pen­ne met kal­koen en veld­sla­pes­to

1
1
  • 300 g volkorenpenne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 350 g verse groene asperges

Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm.

3
3
  • 300 g diepvries tuinerwten

Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.

4
4
  • 240 g kalkoenschnitzels
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de schnitzels en bestrijk ze met de olie, peper en eventueel zout. Gril de schnitzels in 5 min. gaar. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

5
5
  • 100 g Grana Padano kaasschaafsel
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 75 g veldsla
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 1 el citroensap

Doe ondertussen de kaas, pijnboompitten, knoflook, 2/3 van de veldsla, de olie en het citroensap in een kom en pureer met de staafmixer tot pesto.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

6
6

Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op.

7
7

Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is.

8
8

Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.