Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
Pasta met knapperige voorjaarsgroenten en bijzondere pesto.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenpenne
- 350 g verse groene asperges
- 300 g diepvries tuinerwten
- 240 g kalkoenschnitzels
- 7 el traditionele olijfolie
- 100 g Grana Padano kaasschaafsel
- 30 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 75 g veldsla
- 1 el citroensap
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.
- Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de schnitzels en bestrijk ze met 1 el olie, peper en eventueel zout. Gril de schnitzels in 5 min. gaar. Keer halverwege.
- Doe ondertussen de kaas, pijnboompitten, knoflook, 2/3 van de veldsla, de rest van de olie en het citroensap in een kom en pureer met de staafmixer tot pesto.
- Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is. Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.

Vlees grillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 320 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
- 300 g volkorenpenne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 350 g verse groene asperges
Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm.
- 300 g diepvries tuinerwten
Voeg de aspergestukjes de laatste 2 min. met de tuinerwten toe aan de pasta.
- 240 g kalkoenschnitzels
- 1 el traditionele olijfolie
- 100 g Grana Padano kaasschaafsel
- 30 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 75 g veldsla
- 6 el traditionele olijfolie
- 1 el citroensap
Giet de pasta met de groenten af en vang een kopje kookvocht op.
Schep de pesto met de helft van het kookvocht door de pasta. Voeg meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is.
Garneer met de rest van de veldsla en (versgemalen) peper. Serveer met de kalkoenschnitzel.