bewaar
Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekjes
Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekjes
bewaar

Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekjes

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

kalkoenschnitzels

1

citroen

50 g

verse bieslookpesto

1

middelgroot ei

1 teen

knoflook

1

sjalotje

1

courgette

1 el

milde olijfolie

4

aardappelen

Aan de slag

1

Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren. Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen. Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren. Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden. Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 el olijfolie en bestrooien met zout en peper. Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C.

2

Aardappels schillen, wassen en grof raspen. Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen. Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken. Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken. In aluminiumfolie warmhouden. Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien. Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto. Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.