Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 kalkoenschnitzels
- 1 citroen
- 50 g verse bieslookpesto
- 1 middelgroot ei
- 1 teen knoflook
- 1 sjalotje
- 1 courgette
- 1 el milde olijfolie
- 4 aardappelen
Advertentie
Bereiden
- Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen. Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren. Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen. Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren. Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden. Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 el olijfolie en bestrooien met zout en peper. Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C.
- Aardappels schillen, wassen en grof raspen. Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen. Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken. Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken. In aluminiumfolie warmhouden. Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien. Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto. Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kalkoenschnitzel met citroen-bieslookpesto en aardappelkoekjes
- 2 kalkoenschnitzels
Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
- 1 citroen
- 50 g verse bieslookpesto
- 1 middelgroot ei
- 1 teen knoflook
- 1 sjalotje
Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren. Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen. Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
- 1 courgette
- 1 el milde olijfolie
Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden. Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 el olijfolie en bestrooien met zout en peper.
Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C.
- 4 aardappelen
Aardappels schillen, wassen en grof raspen. Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen. Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken. In aluminiumfolie warmhouden. Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto. Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.