bewaar
Oosterse soep met rijst en ei
Oosterse soep met rijst en ei
bewaar

Oosterse soep met rijst en ei

Snelle soep met lekker veel groenten en typisch oosterse ingrediënten als kokosmelk en boemboe.

15 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

2 el

traditionele olijfolie

95 g

boemboe sajoer boontjes

1 el

kerriepoeder

400 g

verse gesneden snijbonen

200 g

koelverse gebroken sperzieboon

400 ml

kokosmelk

800 ml

kraanwater

1

limoen

300 g

1 minuut basmatirijst

15 g

verse koriander

Snelle soep met lekker veel groenten en typisch oosterse ingrediënten als kokosmelk en boemboe.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.

2

Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.

3

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de soepkommen.

4

Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop. Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.

tip

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.