bewaar
Salade van zoete aardappel met cevichedressing
Salade van zoete aardappel met cevichedressing
bewaar

Salade van zoete aardappel met cevichedressing

De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen.

25 min. bereiden
pittig
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zoete aardappel

100 g

winterpeen

1

citroen

2

sjalotten

4 el

extra vierge olijfolie

4 takjes

verse koriander

1 tl

gemalen chilipeper

125 g

verse granaatappelpitjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De pittige dressing past perfect bij het zoete van de aardappel en de winterpeen.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappelen en peen. Snijd ze met de keukenmachine in dunne plakken. Kook de aardappel en peen 2 min. en giet af.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp in een kom. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen. Doe bij het rasp. Voeg 4 el citroensap en de olie toe. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Snijd de korianderblaadjes fijn. Doe de helft samen met de chilipeper bij het rasp en sap.

4

Leg de aardappel en peen op een schaal. Schenk er de cevichedressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en rest van de korianderblaadjes.

serveertipLekker met gebakken entrecote of zalmfilet.

Salade van zoete aardappel met cevichedressing

Instructievideo - 02:04 min.