bewaar
Groene ijsthee
Groene ijsthee
bewaar

Groene ijsthee

Met munt, gember en limoen is deze ijsthee van groene thee heerlijk fris.

10 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

10 personen

750 ml

kraanwater

6 zakjes

groene thee

3 el

vloeibare honing

1

komkommer

6 cm

verse gember

2

limoenen

15 g

verse munt

250 ml

lichtbruisend mineraalwater

500 ml

ginger ale

5

ijsblokjes

Met munt, gember en limoen is deze ijsthee van groene thee heerlijk fris.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

2

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes. Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.

3

Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan. Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.

variatietipVoor een versie met alcohol halveer je de hoeveelheid gingerale, vervang je het mineraalwater door 750 ml cava (Spaanse mousserende wijn) en voeg je 100 ml gin (slijter) toe.

algemeenHeb je geen grote glazen kom? Verdeel de sangria over 2 karaffen.