Pas­ta­sa­la­de ni­çoi­se

Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn.

(209) waardeer
frans hoofdgerecht Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn. 4 personen
3 209

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min. Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  2. Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar. Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de eieren.

bewaartip:

Je kunt deze salade ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de ni­çoi­se

1
  • 300 g pipe rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

2
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g diepvries gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min.

3

Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.

4
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 komkommer

Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes.

5
  • 258 g verse gerookte makreelfilet

Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar.

6
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el witte wijnazijn

Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Garneer de salade met de eieren. Lekker!

bewaartip:

Je kunt deze salade ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.