bewaar
Pastasalade niçoise
Pastasalade niçoise
bewaar

Pastasalade niçoise

Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn.

20 min. bereiden
212waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pipe rigate

4

middelgrote eieren

250 g

diepvries gebroken sperzieboon

250 g

cherrytomaten

1

komkommer

258 g

verse gerookte makreelfilet

4 el

extra vierge olijfolie

1 el

dijonmosterd

3 el

witte wijnazijn

Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min. Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.

2

Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar. Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de eieren.

tip

bewaartipJe kunt deze salade ½ dag van tevoren bereiden en tot gebruik bewaren in de koelkast.