bewaar
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
bewaar

Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)

Sint-jakobsschelpen met een frispittige salsa.

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

16

verse sint-jakobsschelpen

2 el

arachide olie

25 g

ongezouten roomboter

4

tortillawraps

2 el

limoensap

Sint-jakobsschelpen met een frispittige salsa.

Aan de slag

1

1. Dep de schelpdieren goed droog met een stukje keukenpapier (anders worden ze niet zo mooi van kleur). Strooi zout en peper erover heen en leg ze in een pan met hete pindaolie.

2

2. Nu de truc: de schelpdieren moeten een beetje karamelliseren (niet verbranden), maar je mag ze absoluut niet doorroeren. Hoe krijg je dat voor elkaar? Je wacht een paar minuten en tegen de tijd dat je denkt dat ze klaar zijn til je er eentje op.

3

3. Als de onderkant eruitziet zoals in Top Chef, draai ze dan allemaal om, leg er een klontje boter bovenop en laat ze aan de andere kant ook bruin worden – doe er nog wat extra boter bij. Leg op iedere tortilla 2 gebakken sint-jakobsschelpen, doe er een schep green herby salsa (zie elders op ah.nl/allerhande) bij en besprenkel met wat limoensap.

tip

algemeenBron: TexMex, Jonas Cramby

variatietipJe kunt in plaats van sint-jakobsschelpen ook kiezen voor kammosselen.

bereidingstipJe mag deze schelpdieren absoluut niet lang bakken. Als je niet van halfrauw seafood houdt, kies dan liever een ander recept. Kijk voor het recept van de green herby salsa ook op ah.nl/allerhande.