Noedels met kip en groente in soja-gembersaus
Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.
370 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
380 g
1
250 g
300 g
2 el
100 ml
15 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 06 - 't Lekkerste van de wereld
Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.
Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min. Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.
- variatietipLiever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Noedels met kip en groente in soja-gembersaus
Een pittig wokgerecht voor een Aziatisch avondje.

hoofdgerecht
4 personen
370 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de kipfilet en aubergine in blokjes. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de kip toe en bak in 3 min. bruin.
Voeg de aubergine toe aan de kip en bak nog 4 min. Voeg de sperziebonen en woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
Snijd de koriander grof. Verdeel de mie over kommen. Schep de kip en groenten erop en bestrooi met de koriander.
variatietip:Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door 360 g pittige tofu roerbakreepjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
380 g kipfilet
1 aubergine
250 g koelverse gebroken sperziebonen
300 g Honig roerbakmie
2 el wokolie
100 ml Fairtrade Original woksaus soy ginger
15 g verse koriander




