Speltsalade met granaatappel en za’atar
Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g AH Biologisch spelt
- 1 aubergine
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl za'atar kruidenmix (blikje)
- ½ tl zout
- 1 citroen (schoongeboend)
- 225 g halloumi kaas
- 120 g verse granaatappelpitjes
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.
- Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt. Rasp de gele schil van de citroen boven de speltsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe. Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.
- Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes. Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 470 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Speltsalade met granaatappel en za’atar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speltsalade met granaatappel en za’atar
- 200 g AH Biologisch spelt
Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal.
- 1 aubergine
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl za'atar kruidenmix
- ½ tl zout
Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt.
- 1 citroen
- 225 g halloumi kaas
Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.
- 120 g verse granaatappelpitjes
Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes.
- 15 g verse koriander
Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.