bewaar
Speltsalade met granaatappel en za’atar
Speltsalade met granaatappel en za’atar
bewaar

Speltsalade met granaatappel en za’atar

Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

AH Biologisch spelt

1

aubergine

1

ui

4 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

2 tl

za'atar kruidenmix

½ tl

zout

1

citroen

225 g

halloumi kaas

120 g

verse granaatappelpitjes

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.

Aan de slag

1

Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.

2

Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt. Rasp de gele schil van de citroen boven de speltsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe. Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.

3

Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes. Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.