Spelt­sa­la­de met gra­naat­ap­pel en za’atar

Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees.

(40) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Oosterse salade met gegrilde halloumi en koriander. Perfect voor een dagje zonder vlees. 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.
  2. Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt. Rasp de gele schil van de citroen boven de speltsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe. Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.
  3. Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes. Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Speltsalade met granaatappel en za’atar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­sa­la­de met gra­naat­ap­pel en za’atar

1
1
  • 200 g AH Biologisch spelt

Kook de spelt gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een schaal.

2
2
  • 1 aubergine
  • 1 ui

Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak aubergine en ui op hoog vuur 8 min.

4
4
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl za'atar kruidenmix
  • ½ tl zout

Voeg de tomatenpuree, za’atar en het zout toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Meng door de spelt.

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen boven de speltsalade en pers de vrucht uit. Voeg 3 el citroensap toe.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 225 g halloumi kaas

Verhit de grilpan. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken kaas 3 min. Keer halverwege.

7
7
  • 120 g verse granaatappelpitjes

Leg de gegrilde kaas op de spelt en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes.

8
8
  • 15 g verse koriander

Snijd koriander grof, strooi over de salade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.