Hamburger met gegrilde groenten
Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa.
580 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 courgettes
courgettes
1 schaal Tasty Tom trostomaat
Tasty Tom trostomaat
1 teen knoflook
knoflook
8 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
40 gram pittige rucola
pittige rucola
4 steaks tartaar
steaks tartaar
4 meergranenbollen
meergranenbollen
4 eetlepel hummus
hummus
4 eetlepel salsa mild
salsa mild
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 05 - Dagje bewust
Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe 6 el olie met de knoflook en de helft van de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.
- variatietipVoeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.
Hamburger met gegrilde groenten
Instructievideo - 02:16 min.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Hamburger met gegrilde groenten
Slank: meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar hummus en salsa.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe 6 el olie met de knoflook en de helft van de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Verdeel de rest van de rucolaolie over de groenten en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.
Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk de onderste helften met de hummus. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk een tartaartje en schep er 1 el salsa op.
Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.
variatietip:Voeg voor extra pit 1 el jalapeños (pepers) toe aan de rucolaolie voordat je deze pureert.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
1 schaal Tasty Tom trostomaat
1 teen knoflook
8 el traditionele olijfolie
40 g pittige rucola
4 steaks tartaar
4 meergranenbollen
4 el hummus
4 el salsa mild
Dit heb je nodig
staafmixer
grillpan




