bewaar
Lentestamppotje met erwtjes en ham
Lentestamppotje met erwtjes en ham
bewaar

Lentestamppotje met erwtjes en ham

Stamppot alleen in de winter? Deze variant met voorjaarsgroenten bewijst het tegendeel!

30 min. bereiden
205waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse stamppotaardappelen

450 g

fijne diepvries tuinerwten

100 g

rauwe ham

1 el

zonnebloemolie

2

knoflook

150 g

tuinkruiden soepgroente

200 g

witte kaas 45+

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot alleen in de winter? Deze variant met voorjaarsgroenten bewijst het tegendeel!

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 11 min. de doperwtjes toe en kook 5 min. mee. Snijd ondertussen de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de soepgroente toe aan de hamstukjes en bak 5 min. mee.

2

Verkruimel ondertussen de witte kaas. Giet de aardappelen en erwtjes af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, erwtjes en de helft van het kookvocht tot puree. Schep de soepgroente met de ham en de helft van de kaas door de stamppot en voeg eventueel extra kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.