bewaar
Aspergesalade met gegrilde romaine
Aspergesalade met gegrilde romaine
bewaar

Aspergesalade met gegrilde romaine

Door de minikropjes sla en asperges te grillen, behouden ze hun bite. En dat gepocheerde eitje maakt het chic: perfect als je gasten hebt.

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

1 el

citroensap

½ teen

knoflook

2 kropjes

babyromainesla

700 g

verse groene asperge

2 el

witte wijnazijn

4

middelgrote eieren

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • grillpan

Door de minikropjes sla en asperges te grillen, behouden ze hun bite. En dat gepocheerde eitje maakt het chic: perfect als je gasten hebt.

Aan de slag

1

Meng ⅔ van de olie met het citroensap, pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit de grillpan. Snijd de sla in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de helft van de overgebleven olie. Gril de kropjes op de snijkanten 2 min. per kant. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges en bestrijk de asperges met de rest van de olie. Gril de asperges 6 min. Keer regelmatig.

3

Breng ondertussen in een kleine pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk, breek steeds 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Laat in 3 min. gaar worden (pocheren). Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.

4

Verdeel de sla en asperges over een schaal en besprenkel met de dressing. Leg de gepocheerde eieren erop en rasp de kaas erboven.

Gegrilde romaine-aspergesalade

Instructievideo - 02:15 min.

Ei pocheren

Instructievideo - 00:47 min.