bewaar
Groene asperges met roomsaus
Groene asperges met roomsaus
bewaar

Groene asperges met roomsaus

Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

800 g

krieltjes

700 g

verse groene asperge

1 zakje

roomsaus

5 g

verse bieslook

75 ml

verse sladressing honing-mosterd

75 g

rucolaslamelange

100 g

Hollandse garnalen

Lekker zilt en hartig door de garnaaltjes.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen een stukje van de onderzijde van de asperges en kook ze in 6 min. beetgaar.

2

Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Schep ondertussen de sladressing door de slamelange.

3

Verdeel de asperges en krieltjes over de borden. Verdeel de garnalen en bieslookroomsaus erover. Bestrooi met peper en serveer met de slamelange.

tip

variatietipVervang voor een gerecht zonder vlees of vis de garnalen door 200 g oude kaas in blokjes.