bewaar
Koreaanse bibimbap
Koreaanse bibimbap
bewaar

Koreaanse bibimbap

Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.

20 min. bereiden
388waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

sesamzaad

1

komkommer

2

zoete puntpaprika's

1

limoen

300 g

peen julienne

300 g

1 minuut basmatirijst

4 el

arachideolie

300 g

rundergehakt

1 el

sambal oelek

4

middelgrote eieren

Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

2

Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt. Leg het ei erop. Lekker!

variatietipLekker met extra sambal
variatietipBibimbap is er in verschillende varianten, maar de basis is altijd witte rijst met rauwe of kortgebakken groenten en ei, aangevuld met gekruid vlees of tofu. In Korea zijn ze er gek op. En wij in Nederland ook!

Koreaanse bibimbap

Instructievideo - 01:53 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koreaanse bibimbap

Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig