Ko­re­aan­se bi­bim­bap

Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal.

(335) waardeer
koreaans hoofdgerecht Bibimbap is een typische Koreaans gerecht met als basis witte rijst, groenten en ei. Wij maken 'm deze keer met gehakt en sambal. 4 personen
3 335

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.
  2. Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt. Leg het ei erop. Lekker!

variatietip:

Lekker met extra sambal

variatietip:

Bibimbap is er in verschillende varianten, maar de basis is altijd witte rijst met rauwe of kortgebakken groenten en ei, aangevuld met gekruid vlees of tofu. In Korea zijn ze er gek op. En wij in Nederland ook!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 563 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 03 - Alles in een kom , Allerhande magazine 2014 nr. 03 - Azië easy , Receptkaarten Allerhande 10 2016 , Allerhande Box week 16 2017

Koreaanse bibimbap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­re­aan­se bi­bim­bap

1
  • 4 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord.

2
  • 1 komkommer
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

3
  • 1 limoen
  • 300 g peen julienne

Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad.

4
  • 300 g 1 minuut basmatirijst

Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
  • 2 el arachideolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el sambal oelek

Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar.

6
  • 2 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon.

7

Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt. Leg het ei erop. Lekker!

variatietip:

Lekker met extra sambal

variatietip:

Bibimbap is er in verschillende varianten, maar de basis is altijd witte rijst met rauwe of kortgebakken groenten en ei, aangevuld met gekruid vlees of tofu. In Korea zijn ze er gek op. En wij in Nederland ook!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.