Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met zalm

(246) waardeer
hoofdgerecht 2 personen
2 246

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd courgette in blokjes. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak de courgette 2 min. Voeg de melk en de sausmix toe en breng al roerend aan de kook. Kook de saus 2 min. op laag vuur.
  2. Halveer de cherrytomaten. Meng de rucolasla met de tomaat, de rest van de olie en eventueel peper en zout. Meng de spaghetti met de saus. Verdeel de zalmblokjes erover en bestrooi met versgemalen peper. Serveer met de salade.

variatietip:

Bak voor een extra rijke saus de helft van de tomaten met de courgette mee.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 05

Spaghetti carbonara met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti car­bo­na­ra met zalm

1
1
  • 150 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette 2 min.

3
3
  • 250 ml halfvolle melk
  • ½ zakje mix voor pasta carbonara

Voeg de melk en de sausmix toe en breng al roerend aan de kook. Kook de saus 2 min. op laag vuur.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucolaslamelange
  • 3 el traditionele olijfolie

Halveer de cherrytomaten. Meng de rucolaslamelange met de tomaat, de rest van de olie en eventueel peper en zout.

5
5
  • 150 g gerookte zalmblokjes

Meng de spaghetti met de saus. Verdeel de zalmblokjes erover en bestrooi met versgemalen peper. Serveer met de salade.

variatietip:

Bak voor een extra rijke saus de helft van de tomaten met de courgette mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.