Milde Italiaanse kaasfondue
Makkelijker kan niet: deze kaasfondue staat in 10 minuten op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g geschoonde spruitjes
- 250 g champignons (bakje 250 g)
- 1 grote winterpeen
- 400 g knolselderij
- 400 g bloemkool
- 400 g Emmi kaasfondue
- 180 g Taleggio kaas (stuk)
- 3 takjes verse tijm
- ½ teen knoflook
- 1 verse ciabatta
Keukenspullen
- caquelon
Advertentie
Bereiden
- Kook de spruitjes kort. Maak ondertussen de champignons schoon. Snijd de winterpeen in stukjes, de knolselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes. Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.
- Snijd ondertussen de korstjes zo dun mogelijk van de kaas en snijd de kaas in blokjes. Voeg toe aan de kaasfondue en laat smelten. Roer regelmatig.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de kaasfondue.
- Wrijf de caquelon in met de knoflook en schenk de kaasfondue erin. Houd op tafel warm op een brandertje. Serveer met de ciabatta en groenten.

Knolselderij snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 975 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Milde Italiaanse kaasfondue
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Milde Italiaanse kaasfondue
- 350 g geschoonde spruitjes
- 250 g champignons
Kook de spruitjes kort. Maak ondertussen de champignons schoon.
- 1 grote winterpeen
- 400 g knolselderij
- 400 g bloemkool
- 400 g Emmi kaasfondue
Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.
- 180 g Taleggio kaas
Snijd ondertussen de korstjes zo dun mogelijk van de kaas en snijd de kaas in blokjes. Voeg toe aan de kaasfondue en laat smelten. Roer regelmatig.
- 3 takjes verse tijm
Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de kaasfondue.
- ½ teen knoflook
Wrijf de caquelon in met de knoflook en schenk de kaasfondue erin.
- 1 verse ciabatta
Houd op tafel warm op een brandertje. Serveer met de ciabatta en groenten.