Pit­ti­ge Ita­li­aan­se kaas­fon­due

Romig wintergerecht waar jong en oud warm van wordt.

(56) waardeer
italiaans hoofdgerecht Romig wintergerecht waar jong en oud warm van wordt. 4 personen
2 56

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruitjes kort, maak ondertussen de champignons schoon. Snijd de winterpeen in stukjes, knolselderij in blokjes en bloemkool in roosjes. Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.
  2. Snijd ondertussen de gorgonzola in blokjes. Voeg toe aan de kaasfondue en laat smelten. Roer regelmatig.
  3. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de kaasfondue. Wrijf de caquelon in met gehalveerde knoflook en schenk de kaasfondue erin.
  4. Houd op tafel warm op een brandertje. Snijd de ciabatta in blokjes. Serveer de kaasfondue met de ciabatta en groenten.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.627 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Pittige Italiaanse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge Ita­li­aan­se kaas­fon­due

1
1
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 250 g champignons

Kook de spruitjes kort en maak ondertussen de champignons schoon.

2
2
  • 1 grote winterpeen
  • 400 g knolselderij
  • 400 g bloemkool

Snijd de winterpeen in stukjes, de knolselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 400 g Emmi kaasfondue

Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.

4
4
  • 180 g gorgonzola piccante 48+

Snijd ondertussen de gorgonzola in blokjes. Voeg toe aan de kaasfondue en laat smelten. Roer regelmatig.

5
5
  • 10 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de kaasfondue.

6
6
  • ½ teen knoflook

Wrijf de caquelon in met de gehalveerde knoflook en schenk de kaasfondue erin.

7
7
  • 1 verse ciabatta

Houd op tafel warm op een brandertje. Snijd de ciabatta in blokjes.

8
8

Serveer de kaasfondue met de ciabatta en groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.