bewaar
Mosterd-rozemarijnkip met kokosrijst
Mosterd-rozemarijnkip met kokosrijst
bewaar

Mosterd-rozemarijnkip met kokosrijst

Het perfecte gerecht voor drukke dagen: in een kwartier toch een bijzonder gerecht op tafel.

15 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

notenrijst

400 ml

kokosmelk

300 ml

kraanwater

2

takjes rozemarijn

370 g

minikipfiletschnitzel

1 el

Maille dijonmosterd

3 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

600 g

koelvers broccoliroosje

Dit heb je nodig

  • grillpan

Het perfecte gerecht voor drukke dagen: in een kwartier toch een bijzonder gerecht op tafel.

Aan de slag

1

Breng de rijst met de kokosmelk, het water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de naaldjes van de rozemarijn fijn. Schep om en kook afgedekt op matig vuur in 12 min. gaar. Doe ondertussen de kipschnitzels met de rozemarijn, mosterd en olie in een kom. Pers de knoflook erboven en schep om. Breng op smaak met peper.

2

Kook de broccoli in water met zout in 6 min. gaar. Verhit de grillpan en gril de kipschnitzels in 4 min. goudbruin en gaar.

3

Verdeel de kip en rijst over de borden. Serveer met de broccoli.

tip

variatietipEten er kinderen mee? Voeg aan de marinade nog 2 tl schenkhoning toe.