Lams­rack met ro­ze­ma­rijn

De tomaat, rozemarijn en tagliatelle maken dit een op en top Italiaans gerecht.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(71) waardeer
italiaans hoofdgerecht De tomaat, rozemarijn en tagliatelle maken dit een op en top Italiaans gerecht. 4 personen
2 71

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de pomodorini toe met het water, 1/3 van de rozemarijn, peper en zout en laat op laag vuur 30 min. zacht koken.
  3. Snijd ondertussen de rest van de rozemarijn in stukjes. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het vlees en steek de stukjes rozemarijn erin. Besprenkel het vlees met de olie en 1 el azijn en leg in de ovenschaal. Laat het vlees in de oven in ca. 20 min. gaar worden. Besprenkel elke 5 min. met 1 el azijn.
  4. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de takjes rozemarijn uit de saus en maak het geheel iets dunner met 3 el van het pastawater. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor. Serveer met het lamsvlees.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Lamsrack met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­rack met ro­ze­ma­rijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 400 g pomodorini tomaten in blik
  • 100 ml kraanwater
  • 2 takjes rozemarijn

Voeg de pomodorini toe met het water, de rozemarijn, peper en zout en laat op laag vuur 30 min. zacht koken.

4
4
  • 4 stuks takjes rozemarijn
  • 750 g feestfavoriet lamsrack

Snijd ondertussen de rozemarijn in stukjes. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het vlees en steek de stukjes rozemarijn erin.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn gerijpt op hout

Besprenkel het vlees met de olie en azijn en leg in de ovenschaal.

6
6
  • 3 el balsamicoazijn

Laat het vlees in de oven in ca. 20 min. gaar worden. Besprenkel elke 5 min. met 1 el azijn.

7
7
  • 300 g tagliatelle

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verwijder de takjes rozemarijn uit de saus en maak het geheel iets dunner met 3 el van het pastawater. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Giet de pasta af en meng de tomatensaus erdoor. Serveer met het lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.