bewaar
Miniloempia's & paprikasaus
Miniloempia's & paprikasaus
bewaar

Miniloempia's & paprikasaus

Easy: de loempia’s koop je kant-en-klaar. Het sausje van paprika, limoen, knoflook, sambal en gembersiroop maak je zelf.

20 min. bereiden
licht pittig
48waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1 liter

arachideolie

1

limoen

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

½ teen

knoflook

2 tl

sambal badjak

1 el

gembersiroop

20

mini-loempia's kip

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Easy: de loempia’s koop je kant-en-klaar. Het sausje van paprika, limoen, knoflook, sambal en gembersiroop maak je zelf.

Aan de slag

1

Verhit de arachideolie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Je kunt dit controleren met een keukenthermometer of met een stukje brood. Begint dat meteen te bruisen, dan is het vet heet.

2

Halveer ondertussen de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.Doe de paprika, knoflook, sambal en gembersiroop in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met limoensap en doe in een kommetje.

3

Frituur de loempia’s volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig in de olie. Serveer met de paprikasaus en partjes limoen.

tip

Frituren

Instructievideo - 01:34 min.