bewaar
Teriyakiburger
Teriyakiburger
bewaar

Teriyakiburger

De hamburger op de Aziatische toer: met zelfgekruid gehakt, op een knapperig broodje met een frisse wortelsalade erbij.

30 min. bereiden
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

3

bosuien

2 cm

verse gember

300 g

winterpeen

100 ml

verse woksaus teriyaki-honing

400 g

half-om-halfgehakt

50 g

cassavekroepoek

4

kaiserbroodjes met sesam

De hamburger op de Aziatische toer: met zelfgekruid gehakt, op een knapperig broodje met een frisse wortelsalade erbij.

Aan de slag

1

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de komkommer in plakjes. Rasp de winterpeen grof en doe in een schaal. Rasp de gember fijn. Meng de helft van de gember, de helft van de bosuitjes en de teriyakisaus door de peen. Zet afgedekt in de koelkast.

2

Doe het gehakt in een kom en meng de rest van de gember en bosui en de teriyakisaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de kroepoek erboven en meng erdoor.

3

Verdeel het gehakt in gelijke porties per persoon en vorm er burgers van. Bak de burgers in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

4

Snijd de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommer, een burger, wat wortelsalade en kroepoek. Dek af met de bovenste helften. Serveer met de rest van de komkommer, wortelsalade en kroepoek.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.