bewaar
Plaattaart met courgette en tonijn
Plaattaart met courgette en tonijn
bewaar

Plaattaart met courgette en tonijn

Deze mediterrane plaattaart is zalig smeuïg. Lekker als hoofdgerecht, maar in kleine stukjes ook perfect voor de borrel.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
209waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde oregano

70 g

tomatenpuree

185 g

Statesman tonijnstukken in water

8 plakjes

Koopmans hartige taartdeeg

2

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

100 g

AH basic verse roomkaas met kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze mediterrane plaattaart is zalig smeuïg. Lekker als hoofdgerecht, maar in kleine stukjes ook perfect voor de borrel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes met een grove rasp en snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de oregano en tomatenpuree op laag vuur 5 min. Laat de tonijn uitlekken.

2

Leg ondertussen de plakjes deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk aan. Vouw de zijkanten van de deeglap om tot een opstaand randje.

3

Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem het uimengsel van het vuur en schep de courgette en tonijn erdoor. Verdeel over het deeg. Schenk het eimengsel erover. Verdeel de roomkaas erover. Bak de plaattaart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of koud.

bereidingstipJe kunt de plaattaart een 1/2 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt.