Prei­la­sag­ne met spek

Verwarmende en supersmeuïge pasta met spekjes, tuinerwten en bechamelsaus.

(220) waardeer
italiaans hoofdgerecht Verwarmende en supersmeuïge pasta met spekjes, tuinerwten en bechamelsaus. 6 personen
3 220

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd in ringen. Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 min. uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de prei en alleen de blaadjes van de tijm 10 min. in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig.
  2. Verhit ondertussen de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden (roux). Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 4 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe.
  3. Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor. Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, 1/3 van de spekjes, 1/3 van de bevroren tuinerwten en 1/3 van de saus. Maak zo nog 2 lagen, eindig met de saus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg erop. Bak de lasagne in ca. 45 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met groene sla.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 667 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Preilasagne met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­la­sag­ne met spek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 5 preien

Was de prei en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

3
3
  • 250 g gerookte spekreepjes

Bak de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 min. uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 7½ g verse tijm

Bak de prei en alleen de blaadjes van de tijm 10 min. in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig.

5
5
  • 100 g ongezouten boter
  • 100 g tarwebloem

Verhit ondertussen de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden (roux).

6
6
  • 1 liter halfvolle melk
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 4 min. koken. Voeg de nootmuskaat toe.

7
7

Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor. Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal.

8
8
  • 250 g Honig lasagnebladen
  • 150 g fijne diepvries tuinerwten

Bedek achtereenvolgens met lasagnebladen, 1/3 van de spekjes, de bevroren tuinerwten en 1/3 van de saus.

9
9
  • 125 g mozzarella
  • 300 g fijne diepvries tuinerwten

Maak zo nog 2 lagen, eindig met de saus. Snijd de mozzarella in plakjes en leg erop. Bak de lasagne in ca. 45 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met groene sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.