bewaar
Preilasagne met spek
Preilasagne met spek
bewaar

Preilasagne met spek

Een mooie variatie op een aloude klassieker: deze preilasagne warmt je lekker op en is supersmeuïg.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gerookte spekreepjes

7½ g

verse tijm

800 g

gesneden prei

100 g

ongezouten roomboter

100 g

tarwebloem

1 liter

halfvolle melk

½ tl

gemalen nootmuskaat

250 g

lasagnebladen

125 g

mozzarella

Een mooie variatie op een aloude klassieker: deze preilasagne warmt je lekker op en is supersmeuïg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 10 min.goudbruin en krokant. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Neem het spek met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de prei en tijm 8 min. in het achter gebleven bakvet tot de prei zacht en zoet is. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur in 3 min. garen (roux). Voeg de melk in delen al roerend met een garde toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 4 min. koken tot bechamelsaus. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Neem de bechamelsaus van het vuur en meng de prei en tijm erdoor. Verdeel een opscheplepel saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met een ¼ de lasagnebladen, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de spekjes. Maak zo nog 3 lagen. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Bak de lasagne in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.