bewaar
Gebakken champignons met toast
Gebakken champignons met toast
bewaar

Gebakken champignons met toast

Succes verzekerd met dit feestelijke voorgerecht. De champignons bak je in kruidenboter met ui, tijm en knoflook.

20 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneetjes

wit casinobrood

500 g

kastanjechampignon

1

rode ui

7½ g

verse tijm

2 tenen

knoflook

125 g

crème fraîche

2 tl

grove Zaanse mosterd

2 el

balsamicoazijn

1

kropsla

150 g

verse kruidenboter met knoflook

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  • stersteker

Succes verzekerd met dit feestelijke voorgerecht. De champignons bak je in kruidenboter met ui, tijm en knoflook.

Aan de slag

1

Rooster de sneetjes brood en laat iets afkoelen. Snijd van elk sneetje een kerstster met de steruitsteekvorm of een mes. Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in kwarten en ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit een 1/3 van de kruidenboter in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en tijm 1 min. Snijd knoflook fijn. Voeg de champignons, knoflook, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de crème fraîche, mosterd en azijn toe en verwarm nog 3 min.

2

Haal ondertussen een paar blaadjes los uit het hart van de kropsla en was onder stromend water. Verdeel over de bordjes. Schep de champignons erop en leg er een paar broodsterren bij. Serveer met de rest van de kruidenboter.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.