bewaar
Paté met cranberrycompote
Paté met cranberrycompote
bewaar

Paté met cranberrycompote

De paté koop je kant-en-klaar, de compote maak je zelf van verse cranberry’s, rozijnen, kaneel en tijm.

20 min. bereiden
30 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

medium handsinaasappel

1

citroen

50 g

rietsuiker

175 g

verse cranberry's

1

kaneelstokje

1 takje

verse tijm

40 g

blanke rozijnen

170 g

grove Ardenner paté

2

radijsjes

4 takjes

tijm

De paté koop je kant-en-klaar, de compote maak je zelf van verse cranberry’s, rozijnen, kaneel en tijm.

Aan de slag

1

Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen en de oranje schil van de helft van de sinaasappel. Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, cranberry's en rietsuiker in een steelpan aan de kook. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook op laag vuur 10 min. in tot compote.

2

Voeg de rozijnen toe en laat de compote 30 min. afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Verdeel de paté in gelijke stukken en leg op de borden. Verdeel de compote erover.

3

Halveer de radijsjes en snijd met een scherp mes een ster uit de rode kant. Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje.

combinatietipLekker met geroosterd brood.

bereidingstipJe kunt de compote 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.