bewaar
Cranberrycompote
Cranberrycompote
bewaar

Cranberrycompote

In december vers verkrijgbaar: cranberry's. Daarmee maak je de perfecte compote voor bij wild. Sommige smaken horen nu eenmaal bij elkaar.

30 min. bereiden
30 min. wachten
48waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

1

medium handsinaasappel

3 takjes

verse tijm

340 g

verse cranberry's

1

kaneelstokje

150 g

kristalsuiker

In december vers verkrijgbaar: cranberry's. Daarmee maak je de perfecte compote voor bij wild. Sommige smaken horen nu eenmaal bij elkaar.

Aan de slag

1

Boen de citroen en sinaasappel schoon. Rasp de gele schil van de citroen en de oranje schil van de sinaasappel. Pers beide vruchten uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Doe de cranberry’s met het rasp en sap van de citroen en sinaasappel, de tijm, het kaneelstokje en de suiker in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.

3

Neem de pan van het vuur en laat de compote in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het kaneelstokje.

serveertipJe maakt de compote extra fijn door hem te pureren met de staafmixer. Wil je de cranberrycompote serveren bij de gourmet? Snijd dan een hertenbiefstukje (200 g) doormidden, bestrooi met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Serveer de compote erbij.

bewaartipJe kunt de cranberrycompote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

serveertipLekker bij gebakken hertenbiefstuk en bospeen.