Aardbeien-cranberryjam
Ouderwets zelf jam maken: leuk!
975 kcal
35 min. bereiden, 10 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
250 g
1
250 g
200 g
Dit heb je nodig
gesteriliseerde pot (360 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 06 - Burgers & salades
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit. Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Kook de jam nog 15 min. op laag vuur. Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot. Vul deze tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
- combinatietipJe kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.
- bewaartipNa het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.
- bewaartipHang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.
Jam maken
Instructievideo - 04:57 min.
Aardbeien-cranberryjam
Ouderwets zelf jam maken: leuk!

bijgerecht
1 portie
975 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pers de sinaasappel uit. Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Kook de jam nog 15 min. op laag vuur. Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot. Vul deze tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
combinatietip:Je kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.
bewaartip:Na het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.
bewaartip:Hang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
250 g verse aardbeien
1 medium handsinaasappel
250 g diepvries cranberry's
200 g geleisuiker
Dit heb je nodig
gesteriliseerde pot (360 ml)




