Basmatirijst met tomaat

Advertentie
Ingrediënten
- zout
- 300 g basmatirijst (pak ` 400 g)
- 2 uien
- 6 zongedroogde tomaten (potje)
- 1 bakje cherrytomaatjes (250 g)
- 2 takjes peterselie
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode pesto (bakje ` 100 g)
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan met ruim kokend water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen uien pellen en fijnsnipperen. Zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden. Cherrytomaatjes wassen en in kwarten snijden. Peterselie heel fijn hakken.In wok olie verhitten en uien ca. 3 minuten fruiten. Pesto, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden door ui scheppen. Warme rijst erdoor scheppen en ca. 5 minuten al omscheppend verwarmen. Peterselie erover strooien. Lekker bij sperziebonen en filetlapjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 72 g
- vet 14 g