bewaar
Kerstballetjes met gesmolten kaas
Kerstballetjes met gesmolten kaas
bewaar

Kerstballetjes met gesmolten kaas

Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.

45 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

Port Salut roodkorstkaas 50+

1

prei

600 g

half-om-halfgehakt

1 el

ketchup

50 g

paneermeel

1 tl

zout

1

middelgroot ei

2 el

traditionele olijfolie

400 g

cherrytomaten in blik

720 ml

gezeefde tomaten

15 g

verse basilicum

Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.

Aan de slag

1

Snijd de port salut in stukjes. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk.Meng het gehakt in een kom met de prei, ketchup, het ei, paneermeel, zout en wat peper. Draai met natte handen ballen ter grootte van een golfbal.Maak met je duim een holte in de ballen, duw er een stukje kaas in en bedek met gehakt.

2

Verhit de olie in een ruime koekenpan en braad de ballen in 15 min. goudbruin en gaar. Breng in een hapjespan de tomaten en passata aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Roer vlak voor het serveren de balletjes en het basilicum door de tomatensaus.

bewaartipJe kunt de balletjes 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar in de saus afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur.

Kerstballetjes met gesmolten kaas

Instructievideo - 03:43 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerstballetjes met gesmolten kaas

Gehaktballetjes met vanbinnen een verrassing. Gestoofd in tomaten-basilicumsaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig