Mandarijnensoufflés
Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop (blikje à 312 g)
- 30 g rietsuiker
- 2 tl maizena
- 1 el kraanwater
- 1 el boter om in te vetten
- 70 g fijne kristalsuiker
- 4 middelgrote eieren
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
- 4 soufflébakjes
Bereiden
- Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijnmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.
- Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.

Eieren splitsen
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 3 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 61 mg
Ook te zien in
Mandarijnensoufflés
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mandarijnensoufflés
- 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
- 30 g rietsuiker
Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
- 2 tl maizena
- 1 el kraanwater
Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken.
Pureer het mandarijnmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
- 1 el boter om in te vetten
- 20 g fijne kristalsuiker
Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.
- 4 middelgrote eieren
- 50 g fijne kristalsuiker
Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.
Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.