Dit zijn de Foodstars

Je vindt ze in de supermarkten, koelkasten, fruitschalen en broodtrommels. Ze dagen je uit om net even wat vaker gezondere keuzes te maken en te ontdekken hoe lekker en leuk gezond(er) eten eigenlijk is. Met de Foodstars kaarten kan je de leukste spellen spelen. En de Foodstars app (voor Apple of Android) staat vol leuke en gezonde challenges om samen met je vrienden of gezin te spelen.

Leer een aantal Foodstars kennen!

Troeteltortilla’s

De Troeteltortilla's houden van knuffelen, luieren en rondhangen. Ze weten hoe ze goed voor zichzelf moeten zorgen, zodat ze alle schoonheidsslaapjes krijgen die ze nodig hebben.

Code crackers

De Code Crackers lossen alle moeilijke gevallen op, stellen lastige vragen en weten het antwoord binnen een seconde. Als genieën dagen ze je uit om een bijna onmogelijke zaak te kraken.

Eierdopjes

De Eierdopjes zijn gevoelige, kleine wezens. Ze giechelen non-stop bij het spelen van verstoppertje en zijn makkelijk te vermaken. Maar let op, je krijgt ze niet altijd makkelijk uit hun dopje.

Melkriddertjes

De Melkriddertjes zijn dappere wezens die altijd klaar staan voor nieuwe uitdagingen. Ze zijn erg nieuwsgierig en gaan vaak zelfstandig op pad om alles zelf te zien en uit te proberen.

Mango muzes

De Mango Muzes houden ervan om hun langzame, jazzy en soulvolle nummers te zingen. Hoewel ze helemaal niet verlegen zijn, zijn het mysterieuze wezens die nieumand ooit echt leert kennen.

Camo kwiwi’s

De Camo Kiwi's zijn experts in zichzelf verbergen. Met hun harige camouflage vacht kunnen ze bijna overal in opgaan. Zodra ze zich op hun gemak voelen, verschijnt hun pachtige groene persoonlijkheid.

Waarom is groente en fruit zo belangrijk?

Het eten van groente en fruit heeft veel voordelen voor je gezondheid door de belangrijke voedingsstoffen die het bevat. Denk bijvoorbeeld aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Ieder groente- en fruitsoort heeft zo zijn eigen kwaliteit, waardoor het juist belangrijk is om te variëren. Lees meer over gezonde groentesoorten en gezonde fruitsoorten. Of bekijk andere gezonde blogs.

Koken = cool!

Kook jij weleens? Dan weet je dat wat je zelf maakt écht lekkerder is. Vind je al die recepten maar ingewikkeld? Dan heb je mazzel: in deze specials kids-editie staat alleen maar lekkere recepten, die je zelf heel gemakkelijk kan maken. Een beetje gezonder eten, dat kan namelijk iedereen!

De leukste games en challenges!

Kies één van de (te) gekke Foodstars challenges in de app of speel 1 van de spellen met de Foodstars kaartenset.
Let op: Foodstars sparen kon t/m 4 oktober 2020. Je kan de spellen natuurlijk nog steeds spelen en de challenges met elkaar aangaan in de app!

Overnight oats voor een snelle ochtend.

Kinderen op tijd naar school en jezelf ook klaarmaken voor een nieuwe werkdag? ‘s Ochtends is er dus niet altijd heel veel tijd voor ontbijt. Dan zijn overnight oats de perfecte uitvinding! Zet het ’s avonds in de koelkast en doe er ‘s ochtends alleen nog wat stukjes appel en een schep yoghurt op en klaar! Een gezonde(re) start van de dag is het halve werk zeggen we dan. [advertentie]