Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek

Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.

470 kcal

15 min. bereiden, 50 min. oventijd

4.5/5

(60)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)


2020 week 03-04 - 2020 week 03-04

2018 week 51-52 - 2018 week 51-52

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en hak de hazelnoten grof. Meng de panko met de rozemarijn, de helft van de kaas en de hazelnoten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek 5 min. op middelhoog vuur.

  3. Verwijder de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in vieren. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1½ cm. Verdeel de groenten over de ovenschaal. Schep om met de honing, het spek, de rest van de kaas, peper en eventueel zout.

  4. Schenk de kookzuivel erop, verdeel het pankomengsel erover en bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

  • combinatietipLekker met een filetrollade en geroosterde aardappeltjes.

Wat vond je van dit recept?

Witlof & wortel gegratineerd met panko, hazelnoten & spek

Krokant, romig & hartig = gegarandeerd succes met dit bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig