Ver­se pas­ta met ca­vo­lo ne­ro en kip uit de oven

Lekker makkelijk, want de oven doet al het werk.

(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lekker makkelijk, want de oven doet al het werk. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ruime ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pan met 200 ml water en de bouillontablet aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero uit de roerbakgroente fijner.
  3. Neem de bouillon van het vuur en voeg de perline, cavolo nero, de rest van de roerbakmix, kookzuivel, oregano, kip en de geraspte kaas toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel alles over de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om. Neem uit de oven en verdeel over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 55 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 46 2017

Verse pasta met cavolo nero en kip uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pas­ta met ca­vo­lo ne­ro en kip uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 ml water
  • ½ kippenbouillontablet
  • 800 g Italiaanse roerbakmix cavolo nero

Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Snijd ondertussen de cavolo nero uit de roerbakgroente fijner.

3
3
  • 500 g verse perline met basilicum pasta
  • 250 ml kookzuivel
  • 4 tl gedroogde oregano
  • 350 g kipblokjes
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Neem de bouillon van het vuur en voeg de perline, cavolo nero, de rest van de roerbakmix, kookzuivel, oregano, kip en de geraspte kaas toe.

4
4

Schep goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel alles over de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

6
6

Schep halverwege om. Neem uit de oven en verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.