Avatar

Eigen recept van... El Prummie

Penangkip (Penang kai)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Thais

Laatst aangepast: 15 mei. 2009, 11:16 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 dl kokosroom
  • 2 eetl plantaardige olie
  • 2 eetl Penang currypasta (zie elders in kookschrift)
  • 500 gr kipfilet
  • 3 eetl vissaus
  • 2 theel suiker
  • 4 citroenblaadjes
  • 2 grote verse, rode chilipepers
  • 20 blaadjes heilig basilicum (Bai Krapao)

Bereiden

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Hak de citroenblaadjes fijn. Snijd de rode peper in fijne ringetjes.

Verwarm de kokosroom zachtjes, maar laat hem niet koken. Neem de pan apart van het vuur en zet opzij.

Verhit de olie in een wok, doe de currypasta erin en roerbak 5 minuten. Doe de kip erbij en roerbak tot ze niet meer roze is. Roer de kokosroom, vissaus en suiker erdoor en roerbak een paar minuten. Voeg citroenblad, chilipepers en basilicum toe.

Schep het gerecht om, doe het in een schaal.

Lekker met rijst, maar kan ook met noedels.

Bronvermelding

Thaise curries

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.