Ratatouille

Receptvideo

- 03:00 min.

Drie keer raden wat we gaan eten! Een Frans gerecht boordevol groenten. Ra ra… ratatouille! Oui oui. Paprika, aubergine, tomaat, tijm, laurier, basilicum, en droge witte wijn, daarna: stoven en dippen met brood. De Franse keuken op z’n best!

INGREDIËNTEN
2 rode uien 
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
2 rode paprika’s
1 aubergine
3 romatomaten
2 courgettes
3 takjes tijm
15 g basilicum
400 g Pomodoro San Marzano
100 ml droge witte wijn
1 laurierblad

Groenten bakken
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd in blokjes van 1½ cm en de aubergine in blokjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en aubergine toe en bak 5 min. mee.

Ratatouille maken
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van een ½ cm en de courgettes in blokjes van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum en snijd de basilicumsteeltjes fijn. Voeg de tomaten, courgette, tijmblaadjes en basilicumsteeltjes toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten, witte wijn, het laurierblad, peper en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 30 min. met de deksel op pan op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe. Verwijder het laurierblad, scheur ¾ van de blaadjes basilicum grof en roer erdoor.  Verdeel over borden, besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de basilicum.

TIP Lekker met stokbrood of gekookte rijst.